Senarai cara-cara menjana wang di internet

Senarai Cara-Cara Menjana Wang Di InternetSaya akan berikan beberapa contoh program menjana wang di Internet yang saya tahu sahaja. Sekirangnya anda mempunyai senarai selain dari senarai saya anda boleh beri komen dibawah terima kasih.Sebelum itu anda juga boleh menyertai program saya, Sekiranya anda berusaha sedikit anda mampu perolehi beribu ringgit dalam sebulan


1) Google Adsense
Saya berikan cara ini yang pertama kerana program ini sangat popular ketika ini. Program ini bagi mereka yang mahir dengan design website. Apa yang anda perlukan adalah mencipta sebuah halaman web/blog. Kemudin pergi ke Google Adsense dan mendaftarnya. Anda perlu meletakkan banner atau sebagainya di halaman web/blog anda dan akan dibayar bagi setiap klik yang pelawat anda klik. Anda akan dibayar dalam US dollar.
http://www.google.com/adsense


2) Affiliate Dan Promosi Program
Ini kaedah termudah dan yang paling menguntungkan. Anda hanya perlu mempromosi barangan atau halaman web orang lain untuk mendapatkan komisen sekiranya sebarang jualan dapat dilakukan. Sebenarnya ada beribu program affiliate di Internet sekarang. Saya akan kemaskini sekira saya menjumpai pragram affiliate yang terbaik.
http://www.clickbank.com (paling terbaik)
http://linkshare.com
http://officemax.com
http://www.associateprograms.com
http://www.refer-it.com
http://www.cashpile.com
http://www.iboost.com
http://match.com
http://friendfinder.com
http://www.oneandonlynetwork.com


3) Membeli Dan Menjual Barangan Nyata
Anda boleh jual barang sepeti Ubatan Herba, Baju T-Shirt, Buku, Lukisan, Batik, Wang Lama, Buku Panduan, dan bermacam-macam lagi, nak sebut semua memang banyak. Anda boleh Jual barangan tersebut di.
http://www.lelong.com.my
http://www.ebay.com


4) Mencipta Dan Menjual Barangan Virtual
Anda boleh menjual barangan digital seperti e-book. Anda hanya perlu menulis sesuatu dan pindahkan ke format pdf dan jual di ebay atau lelong.5) Menjual Ruang Iklan Dalam Web/Blog Anda


6) Menyertai Program Internet MLM
Ia sama seperti program MLM yang ada Amway, Cosway, CNI, dan lain-lain lagi yang ada, tetapi yang membezakan adalah ia dijalankan melalui Internet.Anda tidak perlu pergi rumah ke rumah untuk memperkenalkan produk atau menjualnya, tetapi hanya dengan Internet. Program yang sangat popular dan lumayan ketika ini adala Vemmabuilder.
http://www.vemmabuilder.com7) Submit Serveys, Opinions, Forms
Ada beribu-ribu laman web servey di mana anda akan dibayar untuk menjawab survey atau mengisi borang di dalam Bahasa Inggeris dan dibayar sehingga US$300 sejam.
http://www.surveyscout.com
http://www.moneygenerator.biz
http://www.gozingsurveys.com
http://www.inboxdollars.com8) Baca Email
Anda hanya perlu membaca email sahaja dan dibayar.
http://hit4pay.com
http://www.gr1innovations.com
http://www.allcommunity.com9) Dibayar Untuk Setiap Klik
Anda akan dibayar untuk setiap klil di laman web mereka
http://pay2click.com
http://www.clickaffiliate.com10) Dibayar Untuk Belajar Dan Membaca
Anda akan dibayar untuk belajar dan membaca.
http://www.itpaystolearn.com11) Online Auctions Di Ebay
Ramai orang yang sudah kaya dengan cara ini, malah rakyat Malaysia sendiri ada yang jadi jutawan melalui cara ini. Tetapi dengan kaedah yang betul. Saya ambil ini sebagai contoh, anda pergi ke website Ebay dan membeli pelbagai barangan seperti buku, barangan komputer, elektronik dan sebagainya dengan harga yang murah, kemudian dapat menjual barangan tersebut di Ebay dengan harga yang tinggi menerusi auctions program. Anda hanya perlu menetapkan harga yang minima.Mudah bukan!.
http://www.lelong.com.my
http://www.ebay.com12) Online Trade di Etrade
Progaram ini hanya untuk mereka yang berani mati. Anda yang sudah mempunyai modal dan berani untuk mencuba Dow Jones atau NYSE atau Nasdaq. Dengan kaedah ini anda boleh dapat berlipat kali ganda pulangan dari apa yang anda melabur, tetapi ia juga mempunyai risiko kehilangan duit yang banyak.
http://us.etrade.com
http://www.tdameritrade.com13) Melihat Iklan
Anda akan dibayar hanya dengan melihat iklan-iklan orang lain, memang lumayan, tetapi lebih lumayan sekiranya anda membayar untuk menjadi untuk subscription fee.
http://www.studiotraffic.co.uk

1 comment:

About Me

Hello everyone. Read my blog about nature and healthy.